Workshops en activiteiten

Fire Feathers biedt eendaagse en meerdaagse workshops en activiteiten aan. De workshops zijn meer gericht op het aanleren van vaardigheden, waarbij je veel tijd hebt om te oefenen. Tijdens de activiteiten kun je je kennis zelf in de praktijk brengen. 

Kennismaken met Fire Feathers
Als je kennis wilt maken met de activiteiten dan kan dat op de volgende manieren:


Workshop vuur maken op basis van de vuurcirkel

 

Workshop de vuurcirkel

Fire Feathers is vaak aanwezig op Bushcraftgatherings en geeft daar een workshop over de vuurcirkel. De vuurcirkel is een manier die je kan helpen bij het leren hoe je vuur moet maken, maar ook hoe je vuur kan "lezen".


Introductie workshop

Introductiedag

Tijdens een introductiedag komt het hele aanbod van Fire Feathers voorbij. Een aantal keer per jaar wordt er een introductiedag georganiseerd.

Als je een introductiedag bezoekt en je schrijft je daarna in voor een van de workshops of een activiteit, dan krijg je korting.

Jouw Bijdrage € 15.00


Vuur maken

Vuur maken

Eendaagse workshops

Eendaagse workshops vinden plaats in de natuur vanuit een simpel basiskamp. Naast theorie is er voldoende ruimte om de theorie in de praktijk te brengen. De workshops beginnen om 9.00 uur en eindigen rond 17.00 uur en tijdens de lunch is er een maaltijd bereid op houtvuur.

Vuur maken 1, 2, 3
One-stick-fire.
Tondel & ontstekingsmateriaal 1 & 2
Mes & bijl gebruik 1 & 2

                                                                                               De prijs van de workshops is €37.50 incl. thee, koffie en een lunch.


Mes en bijl gebruik

Mes en bijl gebruik

Meerdaagse workshops

Tijdens de meerdaagse workshops is het mogelijk om meerdere eendaagse workshop in een keer te doen. Tevens breng je die dagen door in de natuur en slaap je buiten rond het basiskamp in je eigen bivak. Over het algemeen duren de meerdaagse workshops van vrijdagochtend tot zondagmiddag.

Vuur maken 1 t/m 3 en one-stick-fire
Tondel & ontstekingsmateriaal 1 & 2
Mes & bijlgebruik 1 & 2
Bivak en bushcraft


Back-to-basecamp

Back-to-basecamp

Back-to-basecamp

Het idee achter back-to-basecamp is om terug te gaan naar de basis in een basiskamp. De activiteiten vinden plaats rond het basiskamp, maar je slaapt in je eigen bivak.

Back to basecamp is een mogelijkheid om met een groepje deelnemers je vaardigheden meer zelfstandig te oefenen. Back to basecamp is ook een mooie manier om met een groep vrienden eens samen door te brengen op een andere manier.

 

 

 

Op dit moment is Fire Fathers druk op zoek naar een nieuwe locatie, zodra die bekend is, worden de workshops op deze pagina gepland. Hou de pagina dus in de gaten.

Agenda