profielfoto+google.jpg

Ik ben Marco Jordan, geboren in 1964 in Haarlem en ik ben een master firekeeper. Pas op latere leeftijd is vuur een belangrijke rol gaan spelen in mijn leven. Dat moment kan ik mij nog heel duidelijk voor de geest halen; mijn eerste zweethut. Vanaf dat moment is mijn leven veranderd. Een ander bepalend moment was toen ik voor de eerste keer aan een traditionele Lakota zweethut deelnam. Ik was thuis en hoefde niet meer te zoeken. Sindsdien volg ik het rode pad of Chanka Luta, zoals de Lakota dat noemen.

Dat pad heeft mij veel gegeven en ik ben nog onderweg. Ik ben bijzondere leraren tegen gekomen en heb de kracht en het mysterie van de ceremonies in levende lijve mogen ervaren. Vooral de zweethutceremonie heeft mij in aanraking gebracht met vuur en vuur maken. Van helpen bij het vuur, naar vuurman tot watergieter is hoe mijn pad tot nu gegaan is. Dat heeft er voor gezorgd, dat ik in heel Europa mag deelnemen aan ceremonies.

Mijn passie voor vuur en mijn zeer ruime ervaring daarover, heeft tot het schrijven van een eerste boek in een reeks over vuur maken en vuur toepassen geleid. Belangrijke motivatie om mijn kennis en ervaring te delen is het feit, dat vuur een beslissende rol heeft gepeeld in de evolutie van de mens, maar dat we vuur nu steeds meer onzichtbaar maken. De vaardigheid om vuur te maken mag niet verloren gaan.

In 2014 heb ik eindelijk de stap genomen om mijn bedrijf Fire Feathers te starten. De theorie van dit boek wordt ondersteunt door workshops vuur maken en bijl en mes gebruik. Zoals al gezegd vuur maken is een vaardigheid en die krijg je alleen onder de knie als je vaak oefent.

Fire Feathers doet meer dan alleen workshops vuur maken en toepassen. Het wil iedereen de kans geven om weer in contact te komen met zijn natuurlijke omgeving; de natuur. In de prachtige natuur kom je weer in contact met jezelf, zonder mobiele telefoon, afspraken en stress, maar in het ritme, dat we vergeten zijn. Vanzelfsprekend wordt daar de vaardigheid om vuur te maken verder uitgediept en leer je hoe dit toe te passen.

Bij Fire Feathers kun je ook essentiële producten kopen om vuur te maken, als je vaker vuur gaat maken en een firekeeper wilt worden. Daarnaast ontwikkelt en verkoopt Fire Feathers producten die je kunt gebruiken om weer contact te maken met de natuur, zoals lederwaren. Het idee er achter is om met natuurlijke materialen je in je natuurlijke omgeving weer op je gemak te voelen.

Kennis delen is belangrijk voor mij, maar je stopt nooit met leren Door samen in de natuur te zijn leer je van elkaar. Ook probeer ik op andere manieren er voor te zorgen dat de vaardigheid van vuur maken niet vergeten wordt. In workshops via rechtstreeks contact, maar ook via digitaal contact. Op Facebook heeft Fire Feathers een pagina, maar ben ik ook de groep Firekeepers begonnen, waarin firekeepers van over de hele wereld hun ervaringen kunnen delen.

Keep the fire burning!