Fire Feathers biedt verschillende vuur starters aan om vuur te maken op een traditionele manier. De belangrijkste zijn de Fire Piston en de Vuurslag.


De Fire Piston

Fire piston de werkende delen

Fire Piston

Met een Fire Piston maak je vuur door compressie. Binnen de cylinder ontstaat zoveel hitte door het samendrukken van de beschikbare ruimte dat tondelmateriaal gaat gloeien.

De Fire Piston is gemaakt van hoogwaardig geanodiseerd aluminium en is voorzien van een waterdichte ruimte om je tondelmateriaal in te bewaren. De brede opbergruimte zorgt ook voor een stevige basis, zodat de Fire Piston op bijna iedere ondergrond gemakkelijk te gebruiken is.

De Fire Piston is voorzien van dubbele rubber ringen aan de zuiger om een goed vacuüm te creëren. De Fire Piston wordt geleverd met extra reserve ringen en een gebruiksaanwijzing.

De Fire Piston kost €34.95 excl. €6.95 verzendkosten

Fire Piston alles geopend.


vuurslag in verpakking

vuurslag in verpakking

De Vuurslag

De vuurslag is een metalen boog, die vonken produceert. als je hem langs een stuk vuursteen slaat. Deze methode om vuur te maken is al erg oud en is een vuurtechniek die voor gevorderden is. Om met deze methode vuur te maken heb je enige kennis nodig van de ontstekingshitte van materialen.

Fire Feathers levert de vuurslag compleet met een stukje vuursteen, wat charcloth (materiaal om de vonkjes op te vangen) en handleiding hoe de vuurslag te gebruiken en hoe chatcloth te maken.

Gesmede vuurslag met vuursteen

Gesmede vuurslag met vuursteen

De Vuurslag kost €17.50 excl. €6.95 verzenkosten