Fire Feathers maakt verschillende lederen producten die je kunt gebruiken tijdens je buschcraft uitjes. Fire Feathers gelooft in het gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Niet alleen omdat het een mooiere uitstraling heeft, maar ook omdat je tijd besteedt aan het onderhoud van je uitrusting. Leerbewerking is ook een vaardigheid, die je kan helpen tijdens je verblijf in de natuur.


Fourageertas classic

Fourageertas classic open.

Fourageertas.

Een fourageertas is een handige aanvulling op je uitrusting.  Met een fourageertas heb je direct de mogelijkheid om bijvoorbeeld tondel of ontstekingsmateriaal, paddenstoelen of eetbare planten op te bergen. De fourageertas kan op je riem gedragen worden als een klein tasje dat na het openen uitrolt tot een flinke tas. Natuurlijk kan je de fourageertas ook aan een dangler dragen.

Alle lederproducten van Fire Feathers worden gemaakt van hoge kwaliteit onbehandeld tuigleer. Hierdoor kan je zelf nog bepalen in welke stijl je de fourageertas hebben wil. Zo kun je ze bijvoorbeeld dezelfde kleur maken met je messchede. Het zakje in de fourageertas is gemaakt van canvas. Ook het zakje is onbehandeld en kan behandeld worden om het waterdicht te maken.

Er zijn drie verschillende fourageertassen.

Doordat de fourageertas gemaakt wordt om te gebruiken, worden eigen gebruikservaring en tips van andere gebruikers ter harte genomen en dat heeft geleid tot de volgende opties.

Fourageertas basic in verpakking


Basic:

De basic uitvoering is de goedkoopste uitvoering van de fourageertassen. Het lederen tasje is gemaakt van onbewerkt tuigleer. Het tasje is gemaakt van canvas. De basic is de eenvoudigste uitvoering. De afmetingen en materialen zijn precies hetzelfde als de andere soorten, maar de canvas tas zit vast met vier holnieten.

De Basic kost €19.95 excl. verzendkosten

Classic:

De classic uitvoering is het model dat als eerste op de markt beschikbaar was. Het lederen tasje is gemaakt van onbewerkt tuigleer. Het tasje is gemaakt van canvas. De classic is de oorspronkelijke versie. De afmetingen en materialen zijn precies hetzelfde als de andere soorten. Bij de classic is de canvas tas vast gestikt aan het leer. (zie foto links boven)

De Classic kost €27.95 excl. verzendkosten

Pro: (binnenkort beschikbaar)

De pro uitvoering is precies hetzelfde formaat en materiaal als de andere soorten. Bij de pro is de canvas tas los te maken van het leer. Tevens krijg je bij de Pro een extra canvas tas. De canvas tassen zijn afsluitbaar en eventueel los te bevestigen aan een dangler. Er kan maar een canvas tas in de leren tas opgeborgen worden.


Dangler of Riemhanger.

Een dangler of riemhangen is een eenvoudig leren bandje met een aantal drukknoppen, die het makkelijk maken om verschillende voorwerpen aan je riem te hangen of te verwijdweren, zonder dat je de riem hoeft los te maken. De dangler of riemhanger heeft nog als extra voordeel, dat het voorwerp mee beweegt, omdat het vlak onder je riem hangt.

De dangler of riemhanger wordt gemaakt van hoge kwaliteit onbehandeld tuigleer. Hierdoor kan je zelf nog bepalen in welke stijl je de dangler of riemhanger hebben wil. Zo kun je ze bijvoorbeeld dezelfde kleur maken als je messchede of je fourageertas.

In principe kunnen alle voorwerpen waaraan een ring bevestigd is aan de dangler of riemhanger opgehangen worden. De dangler of riemhanger is dubbel beveiligd. Mocht de lus om de riem los gaan dan moeten ook de andere twee drukknopen open gaan voor de hele dangler of riemhanger losraakt. Het voorwerp dat aan de dangler of riemhanger wordt bevestigd wordt door twee drukknoppen vastgezet.
 

Dangler met dubbele beveiliging

De Dangler of riemhanger kost €14.95 excl. verzendkosten

Dangler in verpakking

Dangler


Schedes voor Mora Companion.

De Mora Companion is een van de meest gebruikte bushcraft messen en het is tevens een van de goodkoopste bushcraft messen op de markt. De Mora companion zit standaard in een plastic schede, die je aan je riem kan bevestigen.
Het oog wil echter ook wat en daarom verkoopt Fire Feathers een lederen schede voor dit veel gebruikte mes.

Waarom zou ik een schede kopen voor mijn mes dat ruim twee keer duurder is dan mijn mes? Dat is een goede vraag! The cool factor is het enige antwoord op die vraag. Tevens biedt deze schede de mogelijkheid om je schede aan een dangler te dragen.

Er zijn twee soorten schedes: de Trapper en de Classic. Beide soorten kunnen met of zonder firesteellus geleverd worden en zoweel links als rechts dragend. Tevens is het mogelijk om de firesteellus te vervangen door een houder voor een kleine Bic aansteker.
De schedes zijn direct leverbaar, maar er is slechts een beperkte voorraad. Om een nieuwe te maken moet met een week levertijd gerekend worden.

DE Trapper met firesteellus

DE trapper met aanstekerhouder

De Trapper.

De Trapper is een robuste schede voor de Mora Companion. In de Trapper zit het mes redelijk diep. De Trapper is voorzien van een riemlus aan de achterzijde om de schede op je riem te dragen en heeft een metalen ring, waarmee de schede ook met een dangler of riemlus te dragen is.

Je kan kiezen voor drie uitvoeringen. Met of zonder firesteellus. De firesteellus is gemaakt voor de Light My Fire firesteel. Je kan er ook voor kiezen om een houder voor een kleine Bic aansteker.
 

De Trapper kost €29.95 excl. €6.95 verzendkosten.

De Classic.

De Classic is een meer elegante schede voor de Mora Companion. In de Classic zit het mes niet zo diep. De Classic is voorzien van een riemlus aan de achterzijde en heeft een metalen ring, waarmee de schede ook met een dangler of riemhanger te dragen is.

Je kan kiezen voor drie uitvoeringen. Met of zonder firesteellus. De firesteellus is gemaakt voor de Light My Fire firesteel. Je kan er ook voor kiezen om een houder voor een kleine Bic aansteker.De Trapper kost €29.95 excl. €6.95 verzendkosten.

De Classic met Firesteellus

DE Classic met aanstekerhouder


Schedes voor Silky zagen.

Silky zagen worden veel gebruikt door bushcrafters, omdat ze degelijk zijn en vooral omdat ze hun werk erg goed doen. Ik noem het wel eens kleine motorzagen, zonder motor. Silky heeft een aantal populaire soorten: De Pocketboy en de Gomboy. Deze twee soorten worden het meest gebruikt, waarbij de Gomboy in verschillende lengtes voorkomt: de 210, de 240 en de 270. Helaas zijn er op dit moment geen schedes beschikbaar voor de curved Gomboys.

Voor alle zagen levert Fire Feathers standaard lederen schedes. De schedes maken gebruik van de beveiligingsknop op de Silky zagen, waardoor ze gegarandeerd niet uit je schede kunnen vallen, Zelfs niet als de schede ondersteboven houdt en ermee schudt.

Silky Pocketboy 170

Silky Pocketboy 170

Schede voor de Silky Pocketboy.

De Silky Pocketboy komt voor in twee maten: de 130 en de 170. Op dit moment is alleen een schede beschbaar voor de 170.

De schede voor de kleinste van de Silky zagen is een mooie compacte schede. De schede is op je riem te dragen of met een dangler.

De schede voor de Pocketboy 170 is direct leverbaar. Voor de 130 is op dit moment nog geen standaard schede beschikbaar. Als er voldoende vraag is zal voor de andere maten ook een standaard schede beschikbaar komen.

Voorlopig zijn de andere maten alleen als maatwerk opdracht te bestellen.

De schede voor de Pocketboy 170 kost €29.95 excl. €6.95 verzendkosten

Schede voor de SIlky Gomboy.

De Silky Gomboy komt voor in verschillende maten. Op dit moment is alleen een schee beschikbaar voor de 270.

De schede voor de Silky Gomboy is een robuste schede, die zowel op je riem, als aan een dangler te dragen is.

De schede voor de 270 is direct leverbaar. Voor de andere maten is op dit moment nog geen standaard schede beschikbaar. Als er voldoende vraag is zal voor de andere maten ook een standaard schede beschikbaar komen.

Voorlopig zijn de andere maten alleen als maatwerk opdracht te bestellen.

De schede voor de Gomboy 270 kost €29.95 excl. €6.95 verzendkosten
 

Schede voor de Silky Gomboy 210

Schede voor de Silky Gomboy 270