Digitale detox, ontstressen en onthaasten zijn termen, die je vaak hoort in onze modernedigitale maatschappij. De oplossing is ook bekend, die kun je namelijk vinden in de natuur, waar je bijna automatisch inlogt op het ritme, dat van nature bij ons, de mens, hoort en past. Terug naar de bron.

Het enige dat je hoeft te doen is een paar dagen in de natuur door te brengen en je accu laadt zich vanzelf op. Als je de natuur in trek voor een tijdje, ben je aangewezen op jezelf, maar ook op de natuur. Geen stromend water, geen wifi, geen onderkomen en geen verwarming, dat kan je ervaren als een probleem, maar met de juiste vaardigheden is het zeer goed toeven in de natuur.

Die basisvaardigheden om in de natuur te zijn, worden ook wel bushcraft genoemd. Fire Feathers biedt je de mogelijkheid om die basisvaardigheden te leren. Bushcraft vaardigheden, die je kunt leren zijn: vuur maken, mes en bijl gebruik, bivak en koken op open vuur. Dit kan via eendaagse workshops of via meerdaagse workshops. Kijk bij aanbod voor de mogelijkheden.

Bushcraft is niet alleen belangrijke kennis voor het ontstressen, maar kan ook van pas komen als je naar een verre afgelegen bestemmingen wilt reizen. Naast de basisvaardigheden kan Fire Feathers je ook adviseren om een goede basisset voor je reis samen te stellen.

Naast workshops, waar je basisvaardigheden kunt leren, biedt Fire Feathers ook meerdaagse activiteiten aan, waar je samen met een groepje rond een basiskamp je kennis in de praktijk kunt brengen. Deze activiteiten vind je bij activiteiten onder back-to-basecamp. Fire Feathers kan je ook inhuren voor een origineel bedrijfsuitje of een teambuildingdag(en).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, die tweemaal per jaar verschijnt

Abonneer je op de Facebookpagina van Fire Feathers en lees de blogs of bekijk video’s het Youtube kanaal.Eendaagse Workshops

Vuur maken met een firesteel

Vuur maken met een firesteel

Fire Feathers biedt verschillende eendaagse workshops aan. Basisvaardigheden vuurmaken, mes en bijl gebruik, Tondel en ontstekingsmateriaal en one stick fire. De eendaagse workshops zijn een combinatie van theorie en praktijk en er is altijd een lekkere lunch bij inbegrepen.

Meerdaagse Workshops

Meerdaagse workshops bushcraft vaardigheden

Meerdaagse workshops bushcraft vaardigheden

De eendaagse workshops kunnen ook in een keer gedaan worden in een meerdaagse workshop. Naast de speciefieke kennis van de workshop maak je direct kennis met het basecamp en leer je hoe het is om een aantal dagen in de natuur door te bengen.
 

Back to Basecamp

Zelf gemaakt basiskamp in de Ardennen.

Zelf gemaakt basiskamp in de Ardennen.

Back to basecamp is een mogelijkheid om met een groepje deelnemers je vaardigheden meer zelfstandig te oefenen. Back to basecamp is ook een mooie manier om met een groep vrienden eens samen door te brengen op een andere manier.