De Vuurcirkel

DE vuurcirkel

 

Vuur: De Kunst van Vuur maken

De theorie van vuur maken deel 1

De kunst van vuur maken is een reeks van 3 boeken, waarin de theorie en het toepassen van vuur maken wordt uitgelegd aan de hand van de vuurcirkel. De vuurcirkel is een theoretisch model, dat het uitleggen van vuur maken en het “lezen” van vuur eenvoudiger moet maken.

Alle deelnemers van de workshops over vuur maken krijgen het eerste deel van de reeks.


De Vuurcirkel

De vuurcirkel is een manier om uit te leggen  hoe vuur werkt. Naast de bekende onderdelen: brandstof, hitte en zuurstof is als vierde component de mens aan de cirkel toegevoegd. De mens kan geen hitte maken van zichzelf. Daarvoor bestaan verschillende vuurtechnieken die gebruikt kunnen worden.

Download hier gratis de vuurcirkel.


Vuur: De Kunst van Vuur maken

Het is de bedoeling dat er uiteindelijk drie delen komen. Deel 1 is reeds beschikbaar. Daarin wordt uitgelegd wat de vuurcrikel is en hoe die te gebruiken. Tevens komen de meeste bekend vuurtechnieken aan de orde, alsmede de opbouw van vuur en vanzelfsprekend de veiligheid.

Deel 2 gaat brandstof heten en is helemaal gewijd aan brandstof. In dit deel komen, tondel- en ontstekingsmateriaal, aanmaakhout en stookhout aan de orde. Ook worden de verschillende houtsoorten behandeld en hun eigenschappen als het gaat om vuur maken en brandeigenschappen.

Het laatste deel gaat over het gebruik van mes, bijl en zaag. Niet alleen de veiligheid komt aan de orde maar ook keuze van het gereedschap en hoe dit te onderhouden, zowel thuis als in het veld.


Bestellen.

Deel 1 is zowel beschikbaar in boekvorm of als e-book in pdf formaat (156 pagina's).

Vuur De kunst van vuur maken is zowel beschikbaar als gedrukt boek of als e-book in pdf-formaat.

Het gedrukte boek kost €17.95 excl. €3.50 verzendkosten

Het E-book kost €12.50. Na betaling ontvang je het pdf-bestand via de mail.